Professionele copywriting voor je website? Waarom is dat zo belangrijk?

Copywriting van je website … Daar zeg je wat. Want, je hebt onlangs zwaar geïnvesteerd in een flitsende en prachtige website. En tot je ontsteltenis voldoet de respons niet aan je verwachtingen. Maar wist je dat de teksten van je website moeten opboxen tegen miljoenen andere teksten in de zoekmachines? Staan je webteksten toch bovenaan, maar genereren ze geen bestellingen?
Nu komt de kat op de koord als het gaat om copywriting van een website. Schrijven voor het web is namelijk een specialisatie op zich.

Goede copywriting van webteksten houdt immers rekening met twee aspecten:

 • Hoe kun je een klant boeien om je website te lezen?
 • Hoe selecteren de zoekmachines je webteksten om ze bovenaan te plaatsen?

Het antwoord op de eerste vraag is vrij eenvoudig:
waaraan herken je ideale webteksten?

Sta even stil bij de manier waarop je zelf iets zoekt op het Internet. Je klikt op de eerste mogelijkheden die zich aanbieden in de zoekmachine. Je scant de titels. Lijkt het interessant, dan lees je misschien de inhoud diagonaal. Word je geboeid, dan klik je verder naar andere pagina’s. Is het wat je zoekt … dan ga je over tot actie.
Voldoen je webteksten aan deze ideale situatie, dan ben je goed bezig en heb je geen hulp nodig om je teksten te schrijven voor het web.

Je vindt niet wat je zoekt op die eerste pagina’s van de zoekmachines?

We durven erom te wedden dat je slechts weinige keren zo geboeid wordt door een goede website. je klikt en klikt en klikt … En nog steeds vind je niet wat je zoekt. Jammer voor al de verloren opportuniteiten van dergelijke websites. Wellicht gebeurt er met je website net hetzelfde. En daarom is het zo belangrijk om de juiste technieken te gebruiken voor de copywriting van je webteksten.

Copywriting van je webteksten, wat kan Evina voor je betekenen?

 • Voordat we starten met de copywriting van je webteksten zorgen we voor een briefing of Skype meeting waarbij we kennis maken met je bedrijf, je producten, je diensten, je doelgroep en je doelstellingen. Je laat ons de sfeer snuiven …
 • We geven uitgebreid advies over een overzichtelijke en klantvriendelijke structuur. Bezoekers hebben de pest aan websites waar ze het bos door de bomen niet vinden.
 • Voor een goede en informatieve copywriting van webteksten is het belangrijk dat je ons zo veel mogelijk bronmateriaal aanlevert: brochures, mailings, documentatiemappen, technische fiches, bestaande webpagina’s en veel uitleg die we zorgvuldig noteren. Het geschreven bronmateriaal en de documentatie mogen aangeleverd worden in het Nederlands, Frans, Engels en/of Duits.
 • Een goede voorbereiding is onontbeerlijk voor een goede copywriting en bespaart achteraf veel tijd.
 • Wij vertalen de voorbereidingswerken in een doeltreffende copywriting van webteksten, waar de klant een boodschap aan heeft en waarvoor je de gewenste respons ontvangt.
 • Tegelijk voedt onze copywriter je webteksten met zoekmachinevriendelijke technieken.
 • Indien gewenst, bieden we ook de SEO-vertaling van je website aan van en naar het Nederlands, Frans, Engels en Duits.
 • Bekijk alvast onze klantenportfolio en ontdek voor wie we ook de copywriting van webteksten hebben mogen uitvoeren.

Zo, je bent tot hier geraakt op onze webpagina! Proficiat!

Dan bent je overtuigd van onze teksten.
Neem snel contact en ontdek weldra het verschil:

 • Een website met relevante content
 • Een betere vindbaarheid in de zoekmachines, meer bezoekers, en een hogere conversie (vakjargon voor het uitvoeren van een actie zoals bestellen, aanvraag informatie of prijsofferte, inschrijven nieuwsbrief …)

Overtuigd om de copywriting van je webteksten aan onze diensten toe te vertrouwen?

 

SEO-copywriting

Vond je dit artikel interessant in je zoektocht naar informatie over onze diensten? Aarzel niet om het te delen met je vrienden en collega's via de onderstaande sociale mediaknoppen. We vinden het ook altijd leuk om je reactie op de website te mogen lezen.

  

Reactie toevoegen

Je reactie moet worden goedgekeurd vooraleer ze zal verschijnen op de pagina. Na indienen van je reactie zal je die dus nog niet onmiddellijk zien. Dat is normaal. Je hoeft je reactie niet nogmaals in te zenden.
Je naam verschijnt onder je reactie en is zichtbaar voor andere bezoekers.
Je emailadres wordt niet getoond aan andere bezoekers.