Club Villamar * Verhuur vakantiewoningen

SEO-copywriting, vertaling en tekstrevisie van website

Van 2011 tot 2014 deed Club Villamar regelmatig een beroep op de SEO-kennis van Evina. De opdrachten bestonden voornamelijk uit Nederlandse SEO-copywriting en Franse SEO-vertaling van algemene webteksten. In die periode had Club Villamar een SEO-boost nodig om zijn activiteiten meer in de kijker te plaatsen. Er werd ons ook gevraagd om de Franse website na te lezen op fouten en aan te passen wat nodig was. Deze tekstrevisie was nodig om de leesbaarheid en de kwaliteit van de website te verbeteren.

Totaalproject: SEO-copywriting, SEO-vertaling en contentbeheer vakantieblog

Na de SEO-optimalisatie van de commerciële website volgde de SEO-copywriting en de Franse SEO-vertaling van honderden blogartikelen. We kregen carte blanche om geschikte onderwerpen te zoeken en te schrijven over de verhuur van vakantiewoningen in Spanje. Geen gemakkelijke klus, want er zit een grote concurrentie binnen de Spaanse verhuursector van vakantiehuizen. Niettemin, we zijn er behoorlijk in geslaagd om met onze blogs de voorpagina van de zoekmachines te halen.

Het blogproject was een totaalproject. Evina zorgde niet alleen voor het schrijven en de Franse vertaling van de blogartikelen, zij zocht ook naar een geschikte afbeelding en voerde tekst en afbeelding in het cms-systeem van de klant. Bij een kwalitatief contentbeheer hoort ook een verzorgde lay-out. Het komt erop neer dat je niet zomaar de teksten invoert. Je zorgt voor een mooie paginaschikking en controleert of alle links werken en wel degelijk naar de juiste pagina’s leiden. En dat is nu net waar Evina zich door onderscheidt. Geen slordigheidsfoutjes.

Het schrijven van zoekmachine vriendelijke teksten ten behoeve van SEO is een vak apart ... en een vak dat Pascale van het Evina Vertalingen goed verstaat. Naast het schrijven van SEO-teksten voor de website en de blog van Club Villamar heeft Pascale voor ons, na het zelfstandig doen van research, ook wervelende blogteksten geschreven. Ze denkt met ons mee, en dat is wel zo fijn. Ook een scan van onze Franstalige website heeft nuttige verbeterpunten opgeleverd. We zullen nog zeker veel plezier beleven aan onze samenwerking.
Robin Coenen * Zaalvoerder Club Villamar
Share:

Vergelijkbare projecten

Voor AT-Europe leveren we meer dan gewone vertalingen van reisgidsen naar het Frans en het Engels, we nemen er de kaarten bij om geen fouten te maken ...