Vertalen Nederlands naar Engels

Vertalen Nederlands Engels, mee met de Europese taalstroom

Steeds meer linguïsten streven ernaar om van het Engels de standaardtaal te maken binnen de Europese Unie. Er is dan ook steeds meer vraag naar professionele vertalers die vertalen van het Nederlands naar het Engels. Je wenst met je producten de grenzen over te steken en Europa te veroveren? Je werkt met een linguïstisch heterogene groep aan een project en wenst alle presentaties, verslagen en andere documenten in het Engels te vertalen? Dan vind je in ons vertaalbureau wellicht de geschikte polyvalente partner voor al je vertalingen van het Nederlands naar het Engels.

Een native vertaler nodig om je teksten correct te vertalen van het Nederlands naar het Engels?

Vertalen van het Nederlands naar het Amerikaans Engels of het Brits Engels?

Als je ons vraagt om te vertalen van het Nederlands naar het Engels, zullen we je steeds vragen of je UK of US Engels wenst. Het Engels heeft immers meerdere varianten: Amerikaans, Brits, Iers, … Het verschil uit zich voornamelijk in de uitspraak, maar ook woordenschat of bepaalde grammaticale structuren kunnen veranderen. Daarom is het belangrijk dat je steeds je doelpubliek voor ogen hebt, mensen lezen nu eenmaal liever teksten in hun eigen taalvariant. In Europa is het de norm om te vertalen van het Nederlands naar Brits Engels. Wens je wereldwijd zaken te doen, dan is het Amerikaans wellicht een betere keuze.
Als je kantoren in het buitenland hebt, is het vaak handig om onderling in één zelfde taal te communiceren. Onze vertalers houden per klant een terminologiebank bij. Zo kunnen we je een uniforme en consequente vertaling garanderen voor al je documenten, website, brochures en andere teksten van het Nederlands naar het Engels.

Vertalen Nederlands Engels : waarom kiezen voor Evina Vertalingen?

 • Om degelijk te kunnen vertalen van het Nederlands naar het Engels moet men niet alleen een grondige kennis hebben van het Engels als doeltaal, maar ook van het Nederlands als brontaal. Wat ben je met een goed geschreven Engelse vertaling als die niet klopt met wat er in de oorspronkelijke Nederlandse tekst staat. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar vertalers Nederlands Engels die niet alleen het Engels als moedertaal spreken maar ook de finesses van het Nederlands beheersen en begrijpen. Onze vertalers beheersen zowel de bron- als de doeltaal uitmuntend.
 • Als we spreken over vertalen van het Nederlands naar het Engels kunnen we je meer dan 15 jaar professionele ervaring voorleggen in de meest uiteenlopende sectoren.
 • Wij lokaliseren je vertaling Nederlands Engels naar wens: Groot-Brittannië of de Verenigde Staten.
 • We passen steeds het vierogen principe toe. Elke tekst die we vertalen van het Nederlands naar het Engels wordt met een kritisch oog nagelezen en eventueel bijgewerkt door een tweede moedertaalspreker Engels. Op die manier kunnen we je een grammaticale correctheid, de juiste stijl en een consistente vakterminologie garanderen.
 • Dankzij een uitgebreide terminologiebank, die we sinds jaren per sector bijhouden, kunnen we je een consistente vertaling Nederlands Engels bieden.
 • Voor ons is elke opdracht even belangrijk, zowel grote als kleine opdrachten zijn welkom.
 • Je kunt steeds rekenen op een stipte aflevering binnen de afgesproken termijn.
 • Correcte prijs-kwaliteitsverhouding

Enkele voorbeelden van reeds gepresteerde Engelse vertalingen binnen onze portfolio

 • Commercieel vertalen Nederlands Engels: briefwisseling, mailings, prospectussen, flyers, websites, verkoopovereenkomsten, algemene voorwaarden, persberichten, wedstrijdreglementen, enz.
 • Technisch vertalen Nederlands Engels: brochures, websites, presentaties en handleidingen over bouwprojecten, staalkabels, ramen en deuren, machines, kopieermachines, software en hardware, tapijtindustrie, etiketlijsten voedingsindustrie, enz.
 • Websites vertalen Engels Nederlands: voor de meest uiteenlopende bedrijven en sectoren, steeds met SEO voor een goede vindbaarheid in de zoekmachines
 • Juridisch vertalen Nederlands Engels: arbeidscontracten, statuten, samenwerkingsovereenkomsten, notariële akten, enz.
 • Wetenschappelijk vertalen Nederlands Engels: medische rapporten over oncologie, endometriose en medicijnen, bijsluiters voor medicijnen, informatiefiches voor professionelen over voedingssupplementen, medisch advies magazine voor consumenten, presentaties voor wetenschappelijke workshops, enz.
 • Toeristisch vertaling: online reisgidsen, websites voor de toeristische sector, verwenarrangementen en weekendverblijven, hotelarrangementen, websites hotels en restaurants, enz.
 • Andere vertalingen Nederlands Engels: presentaties en syllabi voor diverse educatieve instanties, lastenboeken voor aannemers, documenten en websites voor de gezondheidssector, bloemenmagazines, enz.

Wil je een volledig overzicht van wat we kunnen vertalen van het Nederlands naar het Engels?

Vertalen Nederlands Frans: alle projecten van klein tot groot

De meest diverse bedrijven doen een beroep op onze vertaaldiensten. Wij vertalen van het Nederlands naar het Engels voor zowel grote als kleinere ondernemingen en particulieren. Of het nu gaat om een uitgebreid document of een korte e-mail, wij leveren voor iedereen dezelfde kwaliteit. Ben jij onze volgende klant? We kijken ernaar uit.

Wil je weten voor wie we al jaren o.a. mogen vertalen van het Nederlands naar het Engels?