Tweetaligheid is een pluspunt

De Franse taal is één van de drie officiële Belgische landstalen, gesproken bij onze zuiderburen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Een blik op de vacatures leert ons dat de kennis van het Frans als tweede taal een belangrijke troef is voor wie zich op de arbeidsmarkt werpt. Vlamingen, die net zoals ik, in het Frans opgevoed zijn en in het Nederlands hun opleiding genoten, hebben een onmiskenbare voorsprong.
Ik herinner me nog de Franse lessen op school, waar veel klasgenoten erg tegenop zagen. Ik weet dat Frans geen gemakkelijke taal is, maar die uitgesproken afkeer heeft me altijd heel erg verbaasd. Ook al ben ik Vlaming in hart en nieren, ik ga graag op bezoek bij mijn Franstalige vrienden. Of er verschillen zijn tussen de Walen en de Vlamingen? Dat ga ik niet ontkennen. Zo ervaar ik mijn Franstalige landgenoten als informeler, familiairder, jovialer, een tikkeltje nonchalanter, “bon vivants” … maar deze verschillen storen me niet. Integendeel, dat maakt onze vriendschap net interessanter en rijker.
Persoonlijk vind ik Frans een mooie en rijke taal. Het Frans biedt veel perspectieven, die ik hier graag in een notendop weergeef.

De Franse taal in cultuur, geschiedenis en literatuur

De kennis van de Franse taal opent de deuren tot een bloeiende literatuur. Frans is niet alleen de taal van Molière, maar ook die van Asterix en Obelix. De finesses van deze strips proef je op zijn best als je ze in het Frans leest. De Franse taal biedt ook een rijke waaier aan culturele activiteiten zoals opera en straattheater. Maar wist je dat een groot deel van de wetenschappelijke literatuur in de menswetenschappen in het Frans geschreven is?
Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Franse taal nog steeds een wereldtaal is. In een tijdperk van grenzeloze mobiliteit opent deze taal niet alleen de deuren op de arbeidsmarkt, maar biedt het ook een venster op een wereldse cultuur en verrijkt het je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Enkele feiten over de Franse taal

Frans is wereldwijd een belangrijke taal. Een kleine 80 miljoen mensen spreekt Frans als eerste taal, iets meer dan 50 miljoen mensen als tweede taal. Daarmee is Frans de 11 de meest gesproken taal ter wereld. Frans is niet alleen de officiële taal voor Frankrijk, maar wordt in nog 53 andere landen gesproken zoals België, Zwitserland, Monaco, Canada, Kongo, Marokko, Haïti, de Ivoorkust ….
Kunnen communiceren in het Frans met je zakenpartners is dan ook een groot voordeel. Maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Daarom bieden we onze professionele diensten aan voor een goede Franse vertaling van je teksten, documenten en website.

Met een Franse vertaling doe je zaken over de taalgrenzen heen en verhoog je je omzet

Wie verder dan zijn kerktoren zaken wenst te doen, zal al vrij snel de taalgrens moeten oversteken. En dan is een Franse vertaling van je teksten geen overbodige luxe. Ook al zijn we maar een klein landje, elke Belgische gemeenschap heeft zijn eigenheid, mentaliteit, cultuur, gewoontes en taal. Als je je Franstalige klanten in hun eigen taal kunt aanspreken kom je veel professioneler over. Ze zullen het in elk geval heel erg appreciëren.

Een Franse vertaling is ook belangrijk voor je communicatie met specifieke organisaties

De Franse taal wordt gesproken in specifieke kringen of internationale organisaties. In bepaalde landen spreekt men Frans in de regering. De Franse taal wordt vaak ook gesproken in handelssectoren, internationale organisaties zoals Amnesty International, de Europese Unie, Interpol, het Rode Kruis, de World Health Organisation (WHO), het Internationaal Olympisch Comité, bepaalde internationale Sportfederaties zoals die van de gymnastiek, de World Trade Organisation (WTO), en nog vele andere.

Overtuigd van het belang van de Franse taal? Wellicht horen we elkaar binnenkort …

Taal

Vond je dit artikel interessant in je zoektocht naar informatie over onze diensten? Aarzel niet om het te delen met je vrienden en collega's via de onderstaande sociale mediaknoppen. We vinden het ook altijd leuk om je reactie op de website te mogen lezen.

  

Reactie toevoegen

Je reactie moet worden goedgekeurd vooraleer ze zal verschijnen op de pagina. Na indienen van je reactie zal je die dus nog niet onmiddellijk zien. Dat is normaal. Je hoeft je reactie niet nogmaals in te zenden.
Je naam verschijnt onder je reactie en is zichtbaar voor andere bezoekers.
Je emailadres wordt niet getoond aan andere bezoekers.