Over ons Vertaalbureau Evina

WIE ZIJN WE?
Een choreografie met woorden

Spelen met woorden is onze passie

Evina is een kleinschalig vertaalbureau, dat in 2004 opgericht werd en kwaliteit en een persoonlijke aanpak vooropstelt. Onze activiteiten omvatten diverse soorten vertaaldiensten zoals:

Van een eenmanszaak tot een samenwerking met betrouwbare partners

Het stijgend aantal tevreden klanten was de aanzet om met collega-vertalers in zee te gaan. Deze samenwerking opende deuren naar nieuwe uitdagingen, waardoor we onze activiteiten konden uitbreiden naar vertalingen in de taalcombinaties waar het meest naar gevraagd wordt in onze dichte omgeving: van en naar het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Een totaalpakket aan diensten

 • SEO copywriting en SEO vertalingen
  Om te kunnen voldoen aan de vraag van onze klanten, hebben we ons van bij het begin af aan ook gespecialiseerd in de Nederlandse SEO-copywriting en de Nederlandse, Franse, Engelse en Duitse SEO-vertaling van websites, blogs en webshops.
   
 • Website bouwen
  En om ons aanbod compleet te maken, werken we ook met een betrouwbare partner om een zoekmachinevriendelijke website te bouwen met een gebruiksvriendelijk content management systeem (cms).
   
 • Contentbeheer
  Voor ons is het dan ook maar een kleine stap verder om je geschreven en vertaalde teksten rechtstreeks in je cms te voeren. Een contentbeheer service die we trouwens ook met plezier leveren als je geen website van bij ons hebt.

Spelen met woorden is onze passie, vandaar onze slogan:

Een choreografie met woorden

 

ONZE VISIE
Mensen vertalen voor mensen

Een vertaalbureau waar de mens nog centraal staat

Onze filosofie bepaalt de identiteit en het imago van ons vertaalbureau. De mens staat bij ons centraal, wij doen al het mogelijke om onze klanten tevreden te stellen, zonder het respect voor onze vertalers en hun werk uit het oog te verliezen. Dit stralen we uit in wie we zijn, hoe we te werk gaan en wat de normen en waarden zijn die we nastreven binnen ons beleid.

Klantvriendelijke kleinschaligheid, meer moet dat niet zijn

Intussen werken we al meer dan 20 jaar samen met dezelfde freelance partners. Samen vormen wij een klein, hecht en sterk team dat een vast klantenbestand wist op te bouwen en te behouden. Het leuke aan onze samenwerking is dat we allen dezelfde visie nastreven: een klantvriendelijke service bieden waarbij kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit.

Een vertaalbureau op mensenmaat dat je helpt om over de grenzen heen te groeien

Wij streven ernaar om je als klant te ondersteunen in je internationale communicatie. Door taalbarrières te doorbreken bieden we je de mogelijkheid om over de grenzen heen te groeien. Wijzelf kozen er bewust voor om als vertaalbureau kleinschalig te zijn en te blijven, een vertaalbureau op mensenmaat dat alles te bieden heeft wat jij nodig hebt om te groeien: vertalingen van diverse soorten documenten, maar ook SEO-diensten zoals SEO-copywriting en SEO-vertalingen van websites, webshops en blogs, aangevuld met extra services zoals tekstrevisie en het invoeren van webteksten in cms systemen.
Met ons kleine netwerk van professionele native vertalers, slagen we er al jaren in om onze klanten uit de meest uiteenlopende sectoren te ondersteunen in hun introductie op en communicatie met de internationale markt.

Duurzaam en ethisch ondernemen

Vertaalbureau Evina streeft in haar werking naar respect voor zijn medemens, de natuur, klantvriendelijkheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en arbeidsvreugde. Door onze engagementen op alle vlakken na te komen, wensen we een toegevoegde waarde te bieden aan alle mensen met wie we samenwerken: onze klanten, onze vertalers, maar ook onze leveranciers. Door de principes van duurzaam en ethisch ondernemen in ons beleid op te nemen, willen we onze verantwoordelijkheid opnemen in de maatschappij.

Hoe streven we naar dit maatschappelijk engagement?

 • Als je ons contacteert, heb je rechtstreeks de zaakvoerder aan de lijn. Wij werken niet met tussenpersonen of opdringerige verkopers. Klantvriendelijkheid is een belangrijke manier om een goede band te scheppen met onze klanten.
 • De opdrachten worden uitgevoerd door onze freelance vertalers, die van thuis uit werken en dat heeft zo zijn voordelen:
  • Je betaalt niet mee in dure afschrijvingen van grote kantoren en dagelijkse verplaatsingen, je betaalt enkel onze prestaties en dat voel je in je portemonnee.
  • Onze vertalers kunnen zich in alle rust concentreren op hun werk, zodat we je een betere kwaliteit kunnen garanderen.
  • Door thuis te werken, kunnen onze vertalers hun tijd en werk zelf regelen in functie van hun familiale leven. Gelukkige medewerkers leveren beter werk. Inzet en arbeidsvreugde resulteren op hun beurt in tevreden klanten.
 • We respecteren zo goed mogelijk je persoonlijke wensen. Daarom luisteren we naar je verhaal en je boodschap. Dit vertalen we in teksten die de lezers aanspreken, beroeren of aanzetten tot actie.
 • Eerlijkheid duurt het langst. We vertalen aan een correcte prijs voor zowel de klant als de vertaler. Ons vertaalbureau werkt niet met hoge commissies die noodzakelijkerwijs aan de klant doorgerekend zouden kunnen worden. Anderzijds ontvangen onze vertalers het verdiende loon voor hun kwalitatieve prestaties. Dit is de belangrijkste reden van ons duurzaam samenwerkingsverband en gemeenschappelijk succes.
 • Wij dragen ethiek en privacy hoog in het vaandel. We behandelen elke aanvraag en dossier strikt vertrouwelijk. Wij gebruiken jouw teksten nooit voor andere doeleinden en geven jouw teksten of gegevens nooit door aan derden. Om die reden gaan we dus nooit in op de vraag van klanten die ons vragen om enkele voorbeelden door te sturen die we al vertaalden voor andere klanten.

Past onze filosofie bij jouw denkwijze? Zin om je vertaalopdrachten aan ons toe te vertrouwen? We kijken uit naar een fijne samenwerking.